Typ10 – leren typen in een handomdraai

Wat?

Typtien is een een kindvriendelijke methode om kinderen blind te leren typen. De methode is ontwikkeld door Wendy Peerlings Explore. Typtien is bedoeld voor iedereen vanaf 9 jaar die op een speelse manier wil leren typen. Voor kinderen die dyslexie, dyspraxie of andere (leer)moeilijkheden hebben, is deze methode zeker de moeite waard omdat er sterk visueel wordt gewerkt. Er wordt ook rekening gehouden met eventuele fijnmotorische problemen.
De cursus bestaat uit 10 basislessen. Per les worden de verschillende letters en tekens per vinger aangeleerd aan de hand van kleuren, versjes en bijhorende prenten. Alle zintuigen en kanalen worden benut. Hierdoor wordt de plaats van de letters vlotter onthouden en makkelijker geautomatiseerd. Het slagingspercentage bedraagt 92 %. Op het typtempo ligt binnen deze methode geen nadruk omdat dit stress veroorzaakt. Het hogere tempo zal zich uiteindelijk vanzelf ontwikkelen als uw kind eenmaal blind en foutloos kan typen.
Van de ouders wordt verwacht dat zij hun kind aanmoedigen om dagelijks een tiental minuten te oefenen aan de hand van de korte oefeningen die ze van de lesgever meekrijgen.

Benodigdheden

  •  Het werkboek; inbegrepen in de prijs.
  •  les 1-5 toetsenbord en visualisaties; voorzien door de lesgever
  •  les 6-10 laptop; de cursist brengt bijvoorkeur de eigen laptop mee naar de les.
  •  Er kunnen online extra oefeningen gedaan worden, maar dit een extra optie en zeker niet noodzakelijk.

Kostprijs

Typles in kleine groep (3 tot 4 kinderen) 160 euro voor 10 lessen of 16 euro per les
Les vindt plaats in de praktijk
Typles privé in de praktijk 200 euro voor 10 lessen of 20 euro per les
Typles privé aan huis 250 euro voor 10 lessen of 25 euro per les

De lessen worden op voorhand betaald via overschrijving of worden cash meegebracht bij aanvang van de lessen. Er kan ook cash per les betaald worden. (Voor de aanvang van de les)

Interesse of vragen?

De lessen starten doorheen het jaar op verschillende momenten en op verschillende dagen. Indien u vragen heeft of interesse heeft om uw zoon of dochter in te schrijven, kunt u mij via onderstaande gegevens contacteren:
E-mailadres: karen.maeckelbergh@hotmail.com
GSM: 0499/407116
Lesgever: Karen Maeckelbergh
0499/407116